Veel nieuwe gezichten bij ChristenUnie-SGP Brabant

DSC05784.JPGvrijdag 03 februari 2023 14:29

De ChristenUnie-SGP lijst voor Provinciale Staten is een mooie afspiegeling geworden van de diversiteit die we in Brabant hebben", aldus Feico Lanting, voorzitter van ChristenUnie Brabant, en Marien van Rijswijk, van SGP Brabant. "Jong en oud. Politiek ervaren en nieuwe talenten. Man en vrouw. Stad en platteland. Diverse culturele en kerkelijke achtergronden. We zijn blij met de grote interesse van de leden die zich voor de samenleving willen inzetten. Je ziet dat er veel inhoudelijke expertise aanwezig is en veel hart voor de provincie".

Nadat eerder Anne Schipper uit Best al tot lijsttrekker is gekozen, kan nu ook de volledige lijst worden gepresenteerd. De gezamenlijke lijst van ChristenUnie-SGP telt in totaal 46 kandidaten verdeeld over heel Brabant. Schipper geeft aan: "We hebben een mooi team van mensen die zich willen inspannen voor het beste voor Brabant en de inwoners".  

Huidig Statenlid Henk van Zelst uit Sprang-Capelle staat op plaats 2. "De afgelopen 4 jaar heb ik me ervoor hard gemaakt dat armoedebeleid weer als kerntaak van de provincie op de agenda komt te staan. Met als prachtig resultaat dat de provincie hier na de verkiezingen mee op gaat starten. Ik zet mij straks ook graag weer in voor de Brabantse inwoners met een extra oog voor de mensen die soms moeilijk meekomen". 

De hoogstgeplaatste vrouw (plaats 3) op de ChristenUnie-SGP lijst Hetty Egger, woonachtig in Vierlingsbeek en advocaat in het dagelijks leven vult aan: "Ik zet mij in voor de bescherming van het kwetsbare leven op aarde. En wil dat na de verkiezingen ook in de Brabantse Statenzaal doen". 

De bekende Brabantse katholiek en theoloog Frank Bosman staat op plaats 18 op de kandidatenlijst. Bosman, woonachtig in Vlijmen, vertelt enthousiast: "Als Katholiek en Brabander stem ik op de ChristenUnie. Voor mij het beste van twee werelden". Bosman is ook schrijver van het boek God heeft ook een fiets en sprak afgelopen zomer op Radio 1 over de overeenkomst tussen wielrennen en het geloof: "Wie de grootste is, durft de kleinste te zijn".

Ook heeft de ChristenUnie-SGP oog voor jonge kandidaten. De jonge Saúl de Boer (plaats 8) uit Breda is werkzaam op de redactie van de Evangelische Omroep en deelt zijn motivatie: "In de huidige tijd met veel complexe problemen vind ik het belangrijk om als Christen actief te zijn. Hart hebben voor elkaar en zorg dragen voor de aarde en natuur drijft mij". Abigail Obispo (plaats 10), student International Business in Tilburg en beginnend ondernemer, vult Saúl aan: "Ik wil een stem van hoop zijn hier in Brabant voor de toekomst van morgen, de jongeren”. 

De ChristenUnie-SGP heeft ook veel aandacht voor de diverse regio's. Uit de Kempen zijn op plaats 5 Arnoud van Hulst (gemeenteraadslid in Bladel) en plaats 6 Hans Mollen (Eersel) vertegenwoordigd. Van Hulst vertelt: "Ik vind het belangrijk dat het karakter van de Kempen en andere landelijke regio’s in Brabant met mooie natuur en een agrarisch karakter behouden blijft en dat kleine dorpen leefbaar blijven".  

Hermen Vreugdenhil, ervaren Statenlid namens ChristenUnie-SGP in de periode van 2007 tot maart 2022, is lijstduwer bij de komende verkiezingen: "Al jarenlang doet de ene zetel van de ChristenUnie-SGP er in de Brabantse Staten toe. In de afgelopen jaren mocht ik het mooie werk in de Brabantse Staten doen. Onze fractie kan op tal van onderwerpen het verschil maken door eerlijk, verbindend, met oog voor kwetsbaren politiek te bedrijven. Ik heb er veel vertrouwen in dat het team dat nu klaarstaat ook in de komende jaren het verschil kan maken!"

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst https://noordbrabant.christenunie.nl/kandidaten

« Terug