Introductiedag christelijke (gemeente)politiek

introdagmaandag 26 mei 2014 20:54

Het is 24 mei, een gewone en rustige zaterdag. Heel Best maakt zich op om naar de markt te gaan of één van de plaatselijke sportvelden te bezoeken. Heel Best? Nee, een kleine groep politiek geïnteresseerden, en sinds kort actief in de plaatselijke politiek, laat markt en sportveld links liggen en gaat rechtsaf naar het gemeentehuis.

Wat doet dit handjevol mensen op zaterdag in het gemeentehuis? De balie en de loketten zijn gesloten. Vergaderd wordt er niet. De plaatselijke politiek heeft vrijaf of wordt vandaag al evenzeer bedreven op de markt en het sportveld. Toch zijn het geen vreemdelingen die verdwaald zijn, maar het is de jonge ChristenUnie fractie van Best. Jong in haar bestaan, jong van geest en in zekere zin ook nog jong van jaren, althans, sommigen van hen.

Vandaag zijn zij in het gemeentehuis om zich onder de bezielende leiding van ervaringsdeskundige, coach en motivator Hermen Vreugdenhil wegwijs te laten maken in de gemeentepolitiek in het algemeen, en de christelijke politiek in het bijzonder. En dan wordt duidelijk wat een zegen het is om het niet op eigen houtje te hoeven doen hier in Best, maar onderdeel te mogen zijn van een landelijke partij. Een partij die met twee benen in de politieke modder durft te staan en gemeenteraadsleden, wethouders, senatoren en Tweede Kamerleden tot haar leden mag rekenen. Een partij die een duidelijke, herkenbare en bovenal betrouwbare koers vaart. Zo wordt deze jonge fractie meegenomen langs de kernwaarden dienstbaarheid, vrijheid en duurzaamheid. Kernwaarden die niet gekozen zijn vanuit het oogpunt van politiek gewin, maar die invulling geven aan de oproep die aan ieder mens gedaan wordt vanuit de bijbel: recht doen, trouw zijn en nederig de weg gaan van je God (Micha 6).

Kennis van standpunten is één ding, kennis van de politieke arena is ook nodig. Ook hier weer niet om te kunnen scoren, maar om je taak als volksvertegenwoordiger met volle inzet te kunnen uitvoeren, zodat je ook hier weer recht kunt doen, en trouw kunt zijn aan de kiezer. Ook op dit vlak laat deze fractie zich dus graag onderwijzen.

Buiten is het mooi weer, en velen zullen zich opperbest vermaakt hebben op de markt of bij het sportveld maar ook binnen is het zo een mooie dag geworden. Een dag waarop veel is geleerd. Klaargestoomd zijn we misschien nog niet, maar we zijn er wel klaar voor. Klaar om de gemeente Best te gaan dienen met christelijke politiek. Klaar om ons in te zetten voor de bloei van Best want de bloei van deze stad is ook onze bloei (Jeremia 29).

Wij bidden onze God en Vader om zijn zegen op dit mooie werk.

André Verschelling

« Terug

Archief > 2014 > mei

Geen berichten gevonden