"Stevige drugsaanpak Brabant betekent meer dumpingen over provinciegrenzen"

maandag 19 september 2016 09:53

"In Zaltbommel zijn de eerste signalen merkbaar van de stevige drugsaanpak in Brabant" aldus ChristenUnie wethouder Adri Bragt van Zaltbommel tijdens een conferentie gezamenlijk georganiseerd door ChristenUnie Gelderland en ChristenUnie-SGP Brabant over de aanpak van illegale drugsdumpingen en drugsgerelateerde criminaliteit.  "De drugsdumpingen verplaatsen zich van Brabant naar andere gebieden, het zog...enaamde waterbedeffect. We zien een enorme stijging in onze gemeente in 2016. We hebben te maken met al meer illegal dumpingen dit jaar dan over hele periode 2008 - 2015"

Dit wordt bevestigd door Adriaan van der Linden van Leisurelands, een organistie van recreatiegebieden "Tot begin maart waren drugsdumpingen een ver-van-ons-bed- show en ton was het opens raak. Je krijgt meteen te maken met de problematische financiele afwikkeling van afvalverwijdering. Deze is vooral traag en onvoldoende" Wijnand van der Hoeven, wethouder in Aalburg, voegt hier aan toe "Het zal goed zijn om pluk-ze-gelden in te zetten ter compensatie van degene die schade lijden. Het gaat al snel om forse bedragen bij bodemsaneringen"

Dirk Vreugdenhil, Statenlid in Gelderland dacht lange tijd "Wat hebben wij het goed in Gelderland dat we amper te maken hebben met drugsdumpingen". Tot hij op een dag de Gelderlander opentrekt en leest over dumpingen. "Dat was voor mij reden om zelf onderzoek te gaan doen naar de situatie in onze provincie. En van dat beeld ben ik geschrokken. 61 dumpingen in de afgelopen drie jaar en een flinke stijging per jaar. 1,3 miljoen euro schade is de schatting die ik heb kunnen maken. Vooral de dumpingen aan de randen met Brabant zien we enorm toenemen."

Hermen Vreugdenhil, Statenlid namens ChristenUnie-SGP Brabant voegt hier aan toe "De stevige aanpak in Brabant leidt in onze provincie tot successen. Belangrijke aanjager daarvan is de Taskforce Drugs Brabant Zeeland in samenwerking met RIEC en andere partners"

Caspar Hermans, Directeur van Taskforce Brabant Zeeland "Onze strategie is om ondermijnende criminaliteit aan te pakken in een verbond met vele partners. Samen goede dingen doen en elkaar versterken om ondermijning aan banden leggen. Verbreding naar de samenleving bij de aanpak is steeds belangrijker aan het worden. We hebben nog een stap te maken op bewustwording naar de burger. Stoppen met romantisch te doen over drugsgebruik op dansfeestjes of over criminele kopstukken, zoals Willem Holleeder in College Tour bij Twan Huys. Of Guus Meeuwis en Johnny de Mol op bezoek in Zundert bij de stoere jongens van "No Surrender". Drugsgebruik moeten we als bestuurders niet normaliseren. Er moet iets gekanteld worden.  We hebben handhavende bestuurders nodig. Of willen we ongeremd dansen tegen elke prijs? Met schade voor mens, dier en milieu"

« Terug

Archief > 2016 > september

Geen berichten gevonden